Śledziki z jabłkiem i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śledzie wyciągnąć z oleju na ręcznik kuchenny i dobrze osuszyć. Następnie pokroić w większe paski.
2.Cebulę pokroić w kosteczkę, dodać miód, sól i pieprz, majeranek. Tłuczkiem do ziemniaków wydobyć z cebuli trochę soku, a jednocześnie pozbyć się w ten sposób trochę ostrości cebuli.
3.Jabłko obrać i pokroić drobniutko. Dodać do cebuli.
4.Do cebuli wlać odrobinę magii i sosu sojowego. Potraktować tłuczkiem do ziemniaków. Wlać olej. Przemieszać łyżką. Dodać śledzie. Wymieszać. Sprawdzić ewentualnie czy czegoś nie brakuje.
5.Przełożyć do słoika i schować do lodówki na co najmniej dobę. Wtedy smaki się przegryzą.
Komentarze