ŚLEDZIKI GAJOWEGO

5 (177 ocen)

śledzie pieknie się prezentują na Świątecznym stole i są przepyszne

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    4 filety śledziowe z octu
    1 szklanka suszonych podgrzybków
    2 małe cebule
    3 łyżki oliwy
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledziki gajowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE;
    Grzyby namaczamy na całą noc Śledzie odcedzamy. Namoczone grzyby gotujemy około 30 minut , po tym czasie siekamy je bardzo drobno . Obraną cebulę siekamy podobnie jak grzyby i smażymy na oliwie razem z grzybami doprawiamy do smaku . Studzimy. Śledzie kroimy w cienkie paski układamy w małych szklaneczkach następnie kładziemy grzybki i znowu śledzie i grzybki . Gotowe smacznego .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować