Śledzik w warzywach

0 (0 ocen)

Śledzik w warzywach, nie tylko na święta czy Sylwester.

Składniki:

  • filety śledziowe marynowane - 4 szt
    marchewka - 1 szt
    pietruszka - 1 szt
    buraki - 2 szt
    cebula - 1 szt
    majonez 2 - 3 łyżki
    sól
    pieprz
    szczypiorek - 2 łyżki
    natka pietruszki do dekoracji

Śledzik w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać drobno pokroić. Filety śledziowe wyjąć z zalewy, osączyć, pokroić w paseczki.
  • 2. Ugotowane warzywa obrać, zetrzeć na tarce, każde do innej miski. Warzywa opruszyć solą i pieprzem, dodać do każdej miski śledzie, wymieszać z majonezem.
  • 3. Układać na półmisku obok siebie sałatkę śledziową, posypać sałatkę szczypiorkiem, udekorować natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy