PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Śledzik pod kołderkąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/100/f3d9943e5aab3806b038c11343871e3a2ccc4cfd.jpeg24891866http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sledzik-pod-kolderka-2
4-5 płatów śledzia
1 średnie jabłko
1 cebula
1 mała śmietana 18%
sól, pieprz, cytryna
do dekoracji papryka
Sposób przygotowania przepisu:
Śledzik pod kołderką
1.
Śledzie moczymy w wodzie najlepiej przez całą noc jeśli nie mamy takiej możliwości to przynajmniej przez 2 godziny. Następnie wyciągamy je z wody, kroimy na mniejsze kawałki.
Jabłko obieramy i trzemy na grubych oczkach, skraplamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w kostkę. Jabłko, cebulę i śmietanę mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerzu układamy kawałki śledzia i polewamy naszą śmietaną z cebulą i jabłkiem. Do dekoracji możemy użyć papryki czerwonej.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze