Śledzik po kaszubsku

4.5 (153 ocen)

Moje ulubione śledzie. Proste i pomidorowe. Można je podać na świąteczny stół i nie tylko.

Składniki:

  • 1kg śledzi małosolnych
    6 cebul
    kilka ziaren ziela angielskiego
    3liście laurowe
    5łyżek kechupu
    1łyżka koncentratu pomidorowego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzik po kaszubsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie na ok 4godziny.
    Odsączyć. Kroimy na małe kawałki.
  • 2. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy do gorącego oleju tak aby się zanurzyły. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe.
    Podsmażamy na małym ogniu do miękkości cebuli.
  • 3. Dodajemy koncentrat i kechup-wymieszać i poddusić jeszcze ok 10minut.
    Wystudź. układamy na talerzyku śledzie z cebulą w pomidorach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować