Śledzik pietruszkowo limonkowy

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Zawsze robię śledzia w zalewie octowej. Tym razem zachciało mi się odmiany...

  • Łatwy

Składniki:


  • - płaty śledziowe: 5 sztuk
    - mleko: 1 szklanka
    - limonka: 2 sztuki
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - olej rzepakowy: 1 łyżka
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Śledzik pietruszkowo limonkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe zalewamy mlekiem. Dolewamy wody, tak aby zakryła rybę. Odstawiamy na godzinę. Następnie kroimy na kawałki.

    Natkę pietruszki siekamy. Z limonek wyciskamy sok.

    Pokrojonego śledzia przekładamy do miseczki. Zalewamy sokiem z limonki, dodajemy olej, sok z cytrusów. Doprawiamy solą i pierzem.

    Mieszamy.

    Odstawiamy na noc do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy