ŚLEDZIK POD MARCHEWKOWO-BURACZANĄ PIERZYNKĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepis ten zachowałam z mojego pierwszego kursu kulinarnego 30 lat temu-do dzisiaj go robię na różne okazje.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 płaty śledziowe-olej,-ocet,-sól-3 marchewki-3 buraczki-3 ziemniaki-2 jabłka-1 cebula-majonez.

Śledzik pod marchewkowo-buraczaną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę,buraczki i ziemniaki ugotować w łupinkach.Po ugotowaniu obrać i zetrzeć każde osobno na tarce jarzynowej na grubych oczkach-oraz jabłka.Na półmisku układamy warstwami-najpierw pokrojone w kawałki płaty śledziowe -potem cebulę pokrojoną w kostkę skropioną octem i olejem.Na cebulę kładziemy utartą marchew,na marchew ziemniaki i trochę posolić -na ziemniaki jabłko i na jabłko buraczki.Całość dekorujemy majonezem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy