Śledzik cytrynowo majerankowy

0 (0 ocen)

uwielbiam śledzie w każdej postaci

Składniki:

  • 6 płatów śledzi alla matias
    1 duża cebula
    sok z jednej cytryny
    2 szczypty pieprzu cayenne
    3 szczypty pieprzu cytrynowego
    1 łyżka majeranku
    1/2 szk oleju ryżowego

Śledzik cytrynowo majerankowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć kilka razy zmieniając wodę.
    Pokroić je w kostkę i wrzucić do miski.
    Cebulę obrać, umyć i również pokroić w kostkę.
  • 2. Dodać pozostałe składniki, majeranek rozetrzeć w dłoniach.
    Gotowe śledzie przełożyć np. do słoika, szczelnie zakręcić i wstawić do lodówki.
    Najlepiej smakują po około 2-3 dniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy