Śledzie ziołowo-czosnkowe z suszonymi pomidorami

4.47 (162 ocen)

Śledzie podane w ziołach z dodatkiem suszonych pomidorów są smaczne i bardzo aromatyczne. Sprawdzą się na wigilijnym stole, a także wtedy, gdy po prostu przyjdzie na nie ochota.

Składniki:

  • 3 płaty śledziowe w oleju
    4 pomidory suszone w oleju
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 łyżeczki oregano
    2 łyżeczki tymianku
    2 łyżeczki bazylii
    2 łyżeczki majeranku
    pieprz ziołowy
    olej (najlepiej z suszonych pomidorów)
Wystaw ocenę:

4.47 (162 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie ziołowo-czosnkowe z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju, dodać drobno pokrojone pomidory, posiekany czosnek, zioła i pieprz do smaku. Smażyć około 5 minut.
  • 2. Śledzie odsączyć, pokroić w paski, wymieszać z ciepłym sosem. Całość przełożyć do słoika, dobrze zakręcić i przechowywać w lodówce. Śledzie najlepsze są na 2-3 dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować