Śledzie zawijane.

4.5 (140 ocen)

  • 15 min

Pyszna przekąska na każdą okazję. Smakuje wszystkim gościom.

  • 15 min

Składniki:

  • 150 g śledzi
    30 g sera zółtego
    50 g ogórek
    20 g cebula
    20 g majonezu
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie zawijane. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie po wymoczeniu, oczyścić, przekroić wzdłuż na połówki. Pokroić ser i ogórka w paski, cebulę w półksiężyce.
  • 2. Na wewnętrznej stronie każdej połówki śledzia położyć pasek sera i ogórka oraz plaster cebuli. Połówki zawijać ciasno i spinać wykałaczkami. Ułożyć na półmisku i zalać majonezem ze szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować