Śledzie z ziemniakami

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Postny obiad

  • 45 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml śmietany
    3 cebule
    4-5 matiasów
    pieprz

Śledzie z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, zalać śmietaną i zagotować, wystarczy 2-3 minut. Śledzie w razie potrzeby namoczyć w wodzie z octem lub w mleku jeśli są zbyt słone, a następnie pokroić w mniejsze kawałki i przełożyć do przestudzonej cebuli w śmietanie. Wymieszać, doprawić pieprzem. Odstawić do lodówki, żeby się przegryzły. Podawać z gorącymi ziemniakami z wody. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy