Śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami

4.48 (186 ocen)

Śledzie przyrządzone w ten sposób są smaczne i bardzo aromatyczne, możemy je przyrządzić dużo wcześniej, im dłużej stoją tym są lepsze.

Składniki:

  • 0,5 kilograma filetów śledziowych
    1 słoik suszonych pomidorów
    4 łyżki marynowanych kaparów
    1 łyżeczka czerwonego pieprzu
    2 cebule
    1 szklanka oleju
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Śledzie z suszonymi pomidorami i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez 2-3 godziny w zależności jak są słone śledzie, odsączamy z wody i kroimy na małe kawałki. Pomidory suszone odsączamy z zalewy, kroimy na pół, cebulę obieramy, kroimy w pióra, sparzamy gorącą wodą. W słoiku śledzie układamy warstwami z suszonymi pomidorami, kaparami oraz cebulę. Całość zalewamy olejem, słoik zakręcamy i wstawiamy do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapary Śledzie Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować