PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Śledzie z rodzynkami i orzechamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/59/e43f1d487d99be27a9b5865a8dca2ad704f5ad69.jpeg32642448http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/sledzie-z-rodzynkami-i-orzechami-6
2 płaty śledziowe (ok. 200g),
rodzynki 40g,
orzechy włoskie 40g,
1 mała cebula,
olej 50ml,
musztarda francuska 2 łyżeczki,
posiekana natka pietruszki 2 łyżki,
pieprz kolorowy
Sposób przygotowania przepisu:
Śledzie z rodzynkami i orzechami
1.
Filety moczymy w wodzie zmieniając wodę co godzinę. Rodzynki zalewamy gorącą wodą i moczymy około 5 minut. Filety śledziowe po wyjęciu z wody osuszamy papierowymi ręcznikami i kroimy w małe paseczki.
2.
Rodzynki zalewamy gorącą wodą i moczymy około 5 minut. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę. Orzechy włoskie kruszymy na mniejsze części.
3.
Do miseczki wlewamy olej, dodajemy musztardę i dokładnie mieszamy. Kolejno dodajemy rodzynki, cebulkę, orzechy i natkę. Dokładnie całość mieszamy.
4.
Kolejno do miseczki dokładamy śledzie i delikatnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 24h. Przed podaniem oprószamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Życzę smacznego :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze