Śledzie z rodzynkami i grzybkami

4.49 (180 ocen)

Rodzynki, śledzie i grzyby - wydawało mi się , że to nie będzie pasowało do siebie...a okazało się , że wyszło smaczne danie...

Składniki:

  • opakowanie płatów śledziowych
    garść rodzynek
    słoiczek grzybków marynowanych
    cebula
    olej
    cukier, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z rodzynkami i grzybkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe pokroić na niewielkie kawałki, cebulę w półpiórka lub w kostkę, a grzybki drobno pokroić[ u mnie były opienki- więc były całe].Do miski włożyć płaty śledziowe, cebulę, grzybki [nie osączać z zalewy] i rodzynki.Skropić olejem , przyprawić cukrem i pieprzem.Wymieszać.Odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły.Najlepiej smakują na drugi dzień.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

4.48 (144 ocen)

Śledzie z keczupem i rodzynkami

To może cię zainteresować