Śledzie z porem i rodzynkami

4.47 (146 ocen)

  • 20 min

Ciekawe i niebanalne połączenie smaków!

  • 20 min

Składniki:

  • 7 solonych śledzi
    2 duże pory
    1 cebula
    2 jabłka
    60g rodzynek
    Mała puszka kukurydzy
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki gęstej śmietany
    Pieprz
Wystaw ocenę:

4.47 (146 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Śledzie z porem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie zmieniając ją kilka razy, po tym czasie ryby pokroić w plastry. Cebule obrać i pokroić w piórka, pora w krążki. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę odsączyć. Rodzynki sparzyć wrzątkiem. Wszystkie składniki połączyć razem dodając majonez i śmietanę. Doprawić pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować