Śledzie z porem i marynowanym imbirem

4.43 (169 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Ostatnio spróbowałam w takiej wersji i bardzo mi smakowały. Proponuje spróbować.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 3 szt. filetów śledzia solonego
    4 łyżki posiekanego pora
    50 g marynowany imbir różowy
    sok z cytryny do skropienia
    świeżo mielony pieprz kolorowy
    olej słonecznikowy
Wystaw ocenę:

4.43 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z porem i marynowanym imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie, zmieniając parę razy wodę.Filety odsączyć, pokroić na kawałki.
  • 2. Por drobno pokroić, oprószyć solą i skropić sokiem z cytryny.
  • 3. Włożyć do miseczki kawałki śledzi, dodać pokrojony por i marynowany różowy imbir. Zalać dokładnie olejem, doprawić świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Delikatnie wymieszać. Odstawić do lodówki na parę godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Roladki z kurczaka z marynowanym imbirem

To może cię zainteresować