Ostatnio spróbowałam w takiej wersji i bardzo mi smakowały. Proponuje spróbować.
15 min
Dla 2 osób
Składniki:
3 szt. filetów śledzia solonego
4 łyżki posiekanego pora
50 g marynowany imbir różowy
sok z cytryny do skropienia
świeżo mielony pieprz kolorowy
olej słonecznikowy
Śledzie z porem i marynowanym imbirem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śledzie wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie, zmieniając parę razy wodę.Filety odsączyć, pokroić na kawałki.
2.Por drobno pokroić, oprószyć solą i skropić sokiem z cytryny.
3.Włożyć do miseczki kawałki śledzi, dodać pokrojony por i marynowany różowy imbir. Zalać dokładnie olejem, doprawić świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Delikatnie wymieszać. Odstawić do lodówki na parę godzin.
Komentarze