Śledzie z porem i jabłkiem w śmietanie

4.49 (170 ocen)

  • 30 min

Pyszne śledzie z porem, jabłkiem i śmietaną. Tak przygotowane śledzie potrzebują jednak czasu na przegryzienie się, po 2 dniach w lodówce będą w sam raz.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 filetów śledziowych a'la matjas
    1 winne jabłko
    kawałek pora ok 6cm (jasnozielona część)
    6 łyżek śmietany 18%
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z porem i jabłkiem w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety a'la matjas wcześniej namoczyć w zimnej wodzie przez ok godzinę, żeby nie były zbyt słone, następnie osączyć.
    Filety pokroić w kawałki.
    Por pokroić w krążki, jabłko obrać i pokroić w kostkę.
    Do słoika wykładać warstwami por, śledzie, jabłko, śmietanę. Słoik zakręcić, odstawić do lodówki na 2 dni, żeby smaki się przegryzły.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować