Śledzie z pomidorami i papryką w oleju

4.5 (156 ocen)

Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lodówce są gotowe do spożycia.

Składniki:

  • 50 dag filetów śledziowych
    2 czerwone cebule
    1 czerwona papryka
    Kilka suszonych pomidorów w oleju
    Olej
    Liść laurowy (na słoik)
    Kilka ziarenek ziela angielskiego (na słoik)
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z pomidorami i papryką w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie opłukać w wodzie. Potem dokładnie odsączyć na sicie i pociąć na 3-4 cm kawałki. Obraną cebulę posiekać w półtalarki. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki. Wszystko wymieszać dodając suszone pomidory, ziele angielskie i liść laurowy, włożyć do słoika i zalać olejem. Słoiki szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około tydzień. Słoik od czasu do czasu obracać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Papryka Śledzie Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować