Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lodówce są gotowe do spożycia.
Składniki:
50 dag filetów śledziowych
2 czerwone cebule
1 czerwona papryka
Kilka suszonych pomidorów w oleju
Olej
Liść laurowy (na słoik)
Kilka ziarenek ziela angielskiego (na słoik)
Śledzie z pomidorami i papryką w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śledzie opłukać w wodzie. Potem dokładnie odsączyć na sicie i pociąć na 3-4 cm kawałki. Obraną cebulę posiekać w półtalarki. Paprykę umyć, oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić na paseczki. Wszystko wymieszać dodając suszone pomidory, ziele angielskie i liść laurowy, włożyć do słoika i zalać olejem. Słoiki szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około tydzień. Słoik od czasu do czasu obracać.
Komentarze