Śledzie z pomarańczą, jabłkiem i ogórkiem kiszonym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Śledzie świetnie komponują się ze świeżymi owocami. Nadają im wyjątkowego smaku. Przekąska jest prosta w przygotowaniu a podana na plasterkach pomarańczy wygląda naprawdę efektownie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - filety śledziowe: 60 dekagramów
    - mleko: 0.75 szklanki
    - pomarańcza: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - jabłko: 1 sztuka
    - ogórek kiszony: 1 sztuka
    - majonez: 4 łyżki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - cukier, pieprz czarny i ziołowy, sól do smaku: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z pomarańczą, jabłkiem i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe zalej mlekiem, odstaw na 2-3 godziny. Następnie wyjmij je, osusz i pokrój wzdłuż na paski.
  • 2. Pomarańczę, jabłko, ogórek i cebulę obierz ze skórek , pokrój w kosteczkę. Jabłka natychmiast skrop odrobiną soku z cytryny, aby nie pociemniały.
  • 3. Majonez wymieszaj dokładnie z pozostałym sokiem z cytryny, przypraw solą, pieprzem czarnym i ziołowym oraz cukrem. Połącz z pokrojonymi owocami i warzywami.
  • 4. Paski śledziowe zwiń w rulony, zostawiając w środku miejsce na owocowo warzywny farsz. Końce zlep wykałaczkami, aby śledziowa konstrukcja się utrzymała. Środki delikatnie napełniaj przygotowanym farszem. Przekąskę odstaw na 2-3 godziny do lodówki. Przed podaniem śledzie przełóż na półmisek, udekoruj plasterkami pomarańczy i natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować