Śledzie z pieczarkami w sosie curry

0 (0 ocen)

  • 60 min

dla smakoszy śledzi

  • 60 min

Składniki:

  • śledzie matias
    Jogurt gęsty naturalny 1 szklanka majonez 6 łyżek
    Czerwona cebula 2 średnie szt.
    Olej rzepakowy 2 łyżki
    cukier 1 łyżeczka
    przyprawa curry 2 łyżeczki
    ocet winny 2 łyżki
    pieczarki marynowane 1 mały słoiczek

Śledzie z pieczarkami w sosie curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0vi2y3n 1. Śledzie moczymy w zimnej wodzie( czas moczenia w zależności od stopnia zasolenia
  • image-0w1ln3w 2. Po wymoczeniu kroimy śledzie na kawałki
    Pieczarki kroimy w plastry a obrane cebule w krążki
  • image-15fakch 3. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim krążki cebul i studzimy
  • image-136l2lg 4. W salaterce układamy śledzie, skrapiamy je octem, układamy na nich plastry pieczarek i krążki cebul
  • image-0i2wd87 5. Jogurt łączymy dokładnie z majonezem, cukrem i curry i wykładamy go na śledzie i wstawimy do schłodzenia do lodówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy