Śledzie z pieczarkami i cebulką

  • wyświetlono: 17290 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Śledziki palce lizać, lekko ostry sos i pyszne dodatki.

Joatar

Składniki

Opakowanie filetów śledziowych
2 cebule
100g pieczarek
0,5 szklanki przecieru pomidorowego ( może być więcej jeśli wyjdzie za mało sosu, ja lałam prosto z butelki )
Olej
1 łyżeczka ostrej papryki
0,5 łyżeczki pieprzu
Sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie z pieczarkami i cebulką

  • Śledzie1. Śledzie płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki.

    Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w ósemki chyba że mamy mniejsze.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier i przyprawy, chwilę jeszcze razem smażymy.
    Kiedy sos wystygnie mieszamy go ze śledziami.
    Odstawiamy do lodówki, żeby się "przegryzły"

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiszkola_babcicebulaśledzie

Komentarze

Podobne przepisy

Smażone pieczarki

Dodane przez: emalitowska

Pieczarki smażone z cebulką

Podajemy na ciepło jako dodatek...

śledzie z pieczarkami

Dodane przez: rena123

Śledzie z pieczarkami

Rewelacyjna sałatka śledziowa z...

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Dodane przez: Ania321

Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Smaczne śledzie w śmietanie z nutką...

Śledzie w oleju z cebulką

Dodane przez: kasia_m86

Klasyczne śledzie w oleju z cebulką

Śledzie w tym wydaniu są zawsze...

śledzie z cebulką

Dodane przez: Aninka88

Śledzie z cebulką

pyszne śledzie na wigilijny stół

Śledzie z pieczarkami

Dodane przez: Skotka

Śledzie z pieczarkami

Tak przygotowane śledzie bardzo...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE