Śledzie z pieczarkami i cebulką

  • wyświetlono: 8882 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Śledziki palce lizać, lekko ostry sos i pyszne dodatki.

Joatar

Składniki

Opakowanie filetów śledziowych
2 cebule
100g pieczarek
0,5 szklanki przecieru pomidorowego ( może być więcej jeśli wyjdzie za mało sosu, ja lałam prosto z butelki )
Olej
1 łyżeczka ostrej papryki
0,5 łyżeczki pieprzu
Sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie z pieczarkami i cebulką

  • Śledzie1. Śledzie płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki.

    Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w ósemki chyba że mamy mniejsze.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier i przyprawy, chwilę jeszcze razem smażymy.
    Kiedy sos wystygnie mieszamy go ze śledziami.
    Odstawiamy do lodówki, żeby się "przegryzły"

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

pieczarkiszkola_babcicebulaśledzie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Sałatka

Dodane przez: JulkaTomeczek

Sałatka z pieczarkami i cukinią

Szybka i smaczna przekąska na imprezy.

Sakiewki z cista francuskiego z kaszą i grzybami

Dodane przez: kasik1p3

Sakiewki z ciasta francuskiego z kaszą i...

Sakiewki stanowią świetną przystawkę...

Śledzie pomidorowe

Dodane przez: Joanna Kryla

śledzie pomidorowe

To moje ulubione śledzie, w których...

Śledzie słodko – kwaśne ze skórką pomarańczową

Dodane przez: JustKuchcik

Śledzie słodko – kwaśne ze skórką pomarańczową

Śledzie w aromatycznym sosie słodko...

Pucharki śledziowe

Dodane przez: czarrna

Pucharki śledziowe

Przystawka ze śledzi

Śledzie z sałatką

Dodane przez: czarrna

Śledzie z sałatką

Przystawka ze śledzi