Śledzie z pieczarkami i cebulką

  • wyświetlono: 8535 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Śledziki palce lizać, lekko ostry sos i pyszne dodatki.

Joatar

Składniki

Opakowanie filetów śledziowych
2 cebule
100g pieczarek
0,5 szklanki przecieru pomidorowego ( może być więcej jeśli wyjdzie za mało sosu, ja lałam prosto z butelki )
Olej
1 łyżeczka ostrej papryki
0,5 łyżeczki pieprzu
Sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie z pieczarkami i cebulką

  • Śledzie1. Śledzie płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki.

    Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w ósemki chyba że mamy mniejsze.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier i przyprawy, chwilę jeszcze razem smażymy.
    Kiedy sos wystygnie mieszamy go ze śledziami.
    Odstawiamy do lodówki, żeby się "przegryzły"

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

pieczarkiszkola_babcicebulaśledzie

Komentarze

Podobne przepisy

Chutney z czerwonej cebuli

Dodane przez: 2milutka

Chutney z czerwonej cebuli

Doskonały dodatek do pieczonych...

Wrapy śledziowe

Dodane przez: Mechanik

Wrapy śledziowe

Wrapy śledziowe to bardzo prosty...

Twarożek

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Twarożek z marchweką i szczypiorkiem

Jeśłi pozostanie nam marchewka...

image-1hwwicd

Dodane przez: maaatthew

DOMOWE BURGERY

Bardzo proste , szybkie i bardzo...

KANAPKA Z KASZANKĄ I PIECZONYM JABŁKIEM – NA CIEPŁO

Dodane przez: Ostra Na Słodko

KANAPKA Z KASZANKĄ I PIECZONYM JABŁKIEM –...

Dziś mam dla Was przepis na genialną...

image-27eg6wm

Dodane przez: Di gotuje

Indyk z galaretką z praski/szynkowara

Poniższy przepis jest bardzo łatwy,...