Śledzie z pieczarkami i cebulką

  • wyświetlono: 9675 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 0

Śledziki palce lizać, lekko ostry sos i pyszne dodatki.

Joatar

Składniki

Opakowanie filetów śledziowych
2 cebule
100g pieczarek
0,5 szklanki przecieru pomidorowego ( może być więcej jeśli wyjdzie za mało sosu, ja lałam prosto z butelki )
Olej
1 łyżeczka ostrej papryki
0,5 łyżeczki pieprzu
Sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie z pieczarkami i cebulką

  • Śledzie1. Śledzie płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki.

    Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w ósemki chyba że mamy mniejsze.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, następnie dodajemy przecier i przyprawy, chwilę jeszcze razem smażymy.
    Kiedy sos wystygnie mieszamy go ze śledziami.
    Odstawiamy do lodówki, żeby się "przegryzły"

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

pieczarkiszkola_babcicebulaśledzie

Komentarze

Podobne przepisy

śledzie z cebulką

Dodane przez: Aninka88

Śledzie z cebulką

pyszne śledzie na wigilijny stół

Śledzie w oleju z cebulką

Dodane przez: kasia_m86

Klasyczne śledzie w oleju z cebulką

Śledzie w tym wydaniu są zawsze...

Śledzie z pieczarkami

Dodane przez: Skotka

Śledzie z pieczarkami

Tak przygotowane śledzie bardzo...

śledzie z pieczarkami

Dodane przez: joanna1974

śledzie z pieczarkami

kolejna pyszna propozycja podania...

Marynowane śledzie w oleju z cebulką

Dodane przez: anaid123

Marynowane śledzie w oleju z cebulką

Idealne jako przystawka na każdej...

image-0rs4vhw

Dodane przez: nikolaxxxx

Pieczarki podsmażane z cebulką

bardzo często przygotowuje je jako...