Śledzie z miodem w pomidorach

5 (178 ocen)

Pyszne aksamitne i aromatyczne śledzie

Składniki:

  • 5 filetów z matjasa
    2 duże cebule
    1 ząbek czosnku
    4 łyżki koncentratu pomid.
    1 łyżeczka przyprawy Specialite z suszonymi pomidorami
    1 łyżka miodu
    2 łyżki cukru
    0,25 szkl oleju
    5 ziaren ziela angielskiego
    10 ziarenek pieprzu
    3 większe listki laurowe
    1 łyżka gorczycy
    2 szkl mleka
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z miodem w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • śledzie miodowe - cebulka 1. Na patelni rozgrzałam olej, włożyłam pokrojone w piórka cebulę. Smażyłam do jej zeszklenia.
  • sos do śledzi 2. Dodałam miód i cukier, a kiedy miód i cukier się roztopiły dodałam koncentrat, obrany czosnek, przyprawy. Smażyłam 15 minut.Na koniec dodałam gorczycę. Odstawiłam do ostudzenia.
  • śledzie się mocza 3. Śledzie moczyłam ok. 30 min.(czas moczenia zależy od słoności śledzi) w mleku.Następnie opłukałam i pokroiłam na kawałeczki ok 2 cm.
  • gotowe śledzie 4. Wymieszałam z przygotowanym sosem pomidorowo-miodowym i przełożyłam do słoika.Wstawiłam do lodówki na 12 godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować