śledzie z miodem porem i jabłkiem

4.5 (180 ocen)

dobra przystawka

Składniki:

  • - 0.5 kg śledzi matiasów
    zalewa
    - połowę pora
    - 1 cebulę czerwoną
    - 1 jabłko
    - 1 łyżkę miodu
    - 0,5 szklanki oleju
    -3/4 szklanki octu winnego
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z miodem porem i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - śledzie wymoczyć w wodzie
  • 2. zalewa
    - por i cebulę pokroić w półksiężyce
    - na patelni rozgrzać olej wrzucić pokrojoną cebulę i por chwilkę przysmażyć dodać miód zalać to octem mieszać aż się rozpuści miód nie gotować dać ostudzić
    - gdy zalewa ostygnie zetrzeć na tarce jabłko (duże oczka )
  • 3. - śledzie wymoczone pokroić na małe kawałki wymieszać z zalewą odstawić na kilka godzin najlepiej na noc
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować