Śledzie z marynowaną gruszką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Słodko-kwaśno-słone śledzie. Bardzo dobre i szybkie do przygotowania. Można je jeść od razu po przygotowaniu.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 marynowana gruszka
    4 płaty śledzia (najlepiej po wiejsku)
    ok. 10 sztuk marynowanych cebulek
    cytryna
    natka pietruszki

Śledzie z marynowaną gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gruszkę pokroić w dużą kostkę.
    Śledzie pokroić w szerokie paski.
    Cebulki przekroić na połówki.
    Natkę pietruszki drobno posiekać.
  • 2. Wszystkie składniki wymieszać, delikatnie skropić sokiem z cytryny.

Komentarze

Podobne przepisy