Śledzie z marchewką

4.49 (146 ocen)

400g śledzi w oleju6 dużych marchewek3 cebulepieprzolejszczypior do dekoracji

Składniki:


  • 400g śledzi w oleju
    6 dużych marchewek
    3 cebule
    pieprz
    olej
    szczypior do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze śledzi odlewamy olej, moczymy w zimnej wodzie przez około 30 minut. Osuszamy je i kroimy na kawałki o szerokości około 1 cm.
  • 2. Marchewkę obieramy, kroimy wzdłuż i wszerz na pół, gotujemy około 15 minut w osolonej wodzie. Studzimy i ścieramy na dużych oczkach tarki.
  • 3. Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy marchewkę, doprawiamy do smaku pieprzem. Warzywa mieszamy ze śledziami, odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować