Śledzie z mango i chilli

0 (0 ocen)

  • 20 min

Bardzo oryginalne połączenie smaków - słodkiego mango, słodkiej papryczki chilli i kwaśnej limonki, które nadają śledziowi wyjątkowego smaku. Polecam nie tylko na święta ;)

  • 20 min

Składniki:

  • 4 filety śledzia marynowanego
    ½ mango
    ½ limonki
    1 papryczka chilli
    1 garść świeżej kolendry
    Olej (około 1 szklanki )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z mango i chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie obieramy ze skorki i kroimy na kawałki na 1 kęs. Mango obieramy i kroimy w kostkę. Limonkę kroimy najpierw na plasterki a potem kroimy je jeszcze na 4 części.

    Papryczkę chilli i kroimy w cienkie plasterki. W słoiku układamy warstwę śledzi, na nich układamy część mango, limonki, chilli i kolendry, następnie układamy warstwę śledzia i wszystkie składniki.

    Czynność powtarzamy aż do wypełnianie się słoika, ale staramy się układać tak, aby na samych wierzchy znalazły się nie śledzie a dodatki.

    Śledzie zalewamy olejem, słoik zakręcamy i odstawiamy na minimum 6 godzin a najlepiej na całą noc, smacznego ; )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Kolendra Limonka Mango Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować