Śledzie z Madrytu

0 (0 ocen)

przekładane pyszną pastą smakują wybornie

Składniki:

  • 70 dag matiasów
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 łyżki musztardy
    0,5 łyżeczki słodkiej papryki
    pieprz do smaku
    1 szklanka oleju rzepakowego
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Śledzie z madrytu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matiasy opłukać, zalać wodą i moczyć minimum 3 godziny. Co godzinę zmienić wodę. Koncentrat pomidorowy wymieszać z musztardą, papryką, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić w mniejsze kawałki. Układać w słoju warstwami śledzie i smarować je przygotowaną wcześniej pastą z koncentratu i musztardy. Na pastę ponownie warstwę śledzi i posmarować pastą. Tak układać do czasu, aż składniki nam się skończą. Olej podgrzać i ciepłym zalać śledzie. Słoik zakręcić i odstawić w chłodne miejsce na 5 dni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy