Śledzie z Madrytu

  • wyświetlono: 325 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

przekładane pyszną pastą smakują wybornie

Kasia S

Składniki

70 dag matiasów
3 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki musztardy
0,5 łyżeczki słodkiej papryki
pieprz do smaku
1 szklanka oleju rzepakowego
2 łyżki posiekanej natki pietruszki

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie z Madrytu

  • 1. Matiasy opłukać, zalać wodą i moczyć minimum 3 godziny. Co godzinę zmienić wodę. Koncentrat pomidorowy wymieszać z musztardą, papryką, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić w mniejsze kawałki. Układać w słoju warstwami śledzie i smarować je przygotowaną wcześniej pastą z koncentratu i musztardy. Na pastę ponownie warstwę śledzi i posmarować pastą. Tak układać do czasu, aż składniki nam się skończą. Olej podgrzać i ciepłym zalać śledzie. Słoik zakręcić i odstawić w chłodne miejsce na 5 dni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babciz_roznych_stron_swiatamama_mnie_nauczylaśledźmatiasPokochaj_olej_rzepakowy

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie w śmietanie

Dodane przez: Kloruś

Śledzie z jajkiem i ogórkami w śmietanie

To danie łączy ze sobą wyrazisty...

Śledzie w sosie cary z mandarynkami

Dodane przez: Beata12

Śledzie w sosie z curry z mandarynkami

Na Wielki Piątek postanowiłam...

Śledzie z suszonymi śliwkami i cynamonem

Dodane przez: bogusia82

Śledzie z suszonymi śliwkami i cynamonem

Śledzie z dodatkiem suszonych śliwek...

śledzie

Dodane przez: mojapasjasmaku

Śledzie w śmietanie z ananasem

Połączenie zaskakujące prawda ?...

Śledzie z rodzynkami królewskimi

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Śledzie z rodzynkami królewskimi

Te śledzie zawsze obowiązkowo muszą...

gotowe

Dodane przez: ziutula

śledzie w pomidorach z piekarnika

najlepiej smakują na drugi dzień...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE