Śledzie z korniszonem i czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •3 płaty śledziowe ( matiasy )
    •cebula cukrowa
    •korniszon
    •łyżka czosnku niedźwiedziego
    •olej rzepakowy

Śledzie z korniszonem i czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie ok. 2 godz. Osuszyć papierowym ręcznikiem i w całości włożyć do słoika.

    Cebule pokroić w małe piórka i przelać na sicie gorącą wodą, a następnie zimną. Korniszona pokroić w kostkę.

    Wymieszać cebulę z ogórkiem i czosnkiem niedźwiedzim. Włożyć do słoiczka. Całość zalać olejem rzepakowym.

    Poprzekręcać kilka razy zakręcony słoiczek do góry denkiem, żeby wszystko się lepiej wymieszało. Wstawić do lodówki, a później zajadać.

    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy