Śledzie z koperkiem

4.5 (184 ocen)

  • 15 min

Tradycyjne śledzie z dodatkiem koperku wniosą świeżość na Wasz świąteczny stół

  • 15 min

Składniki:


  • 2 płaty śledziowe (ok 200g),
    1 mała cebula,
    50ml oleju,
    2 łyżki posiekanego drobno koperku,
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie z koperkiem 1. Płaty śledziowe przygotowujemy wcześniej, moczymy je zmieniając wodę co godzinę. Po wyjęciu z wody filety osuszamy papierowymi ręcznikami. Następnie kroimy je w paseczki.
  • Śledzie z koperkiem 2. Koperek drobno kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę.
  • Śledzie z koperkiem 3. Śledzie układamy w misce. Posypujemy je pokrojoną cebulką. Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i nakrywamy koperkiem.
  • Śledzie z koperkiem 4. Zalewamy olejem i mieszamy. Odstawiamy do przegryzienia na co najmniej 12 godzin. Świetnie smakują ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego :)

Porady

Przed podaniem posypać możemy je odrobiną świeżego koperku. Sprawdzą się na świątecznym stole.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować