Śledzie z honey mango

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Śledzie "zanurzone" w wielu smakach

  • 12 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 filetów śledzia a'la matias
    2 cebule
    10 suszonych pomidorów z zalewą
    2 łyżki kaparów z zalewy
    2 szt. honey mango
    20 szt. zielonych oliwek bez pestek
    oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami
    oliwa z oliwek
    pieprz

Śledzie z honey mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie z honey mango 1. Śledzie moczyłem kilka godzin w mleku, osuszyłem na ręczniku papierowym. Pokroiłem na 3 cm kawałki i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oliwie ze słoika z suszonymi pomidorami. Suszone pomidory drobno pokroiłem. Obrałem mango i pokroiłem w kostkę. W słoiku układałem warstwami: cebulę, pomidory, kapary, śledzie, oliwki przekrojone na pół, mango i tak na przemian, kończymy pomidorami i kaparami. Zalałem oliwą po pomidorach i uzupełniłem oliwą z oliwek. Wstawiłem do lodówki na całą noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy