Śledzie z grzybami w oleju rzepakowym

0 (0 ocen)

Dziś polecam prostą sałatkę śledziową. Wystarczą płaty śledziowe i dwa słoiczki domowej sałatki grzybowej. Śledzik i sałatka bardzo dobre połączenie nawet się niespodziewałam że aż takie dobre:)

Składniki:

  • 7 płatów śledziowych
    2 słoiczki sałatki grzybowej (ok 700 g)
    1 łyżka majeranku
    5 łyżek oleju rzepakowego

Śledzie z grzybami w oleju rzepakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty śledziowe (mogą być z oleju jak również solone wymoczone) pokroić na małe kawałki. Do miski przełożyć sałatkę grzybową, dodać pokrojone śledzie, majeranek i olej. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na noc aby smaki się wymieszały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy