Śledzie z granatem i rodzynkami

4.46 (155 ocen)

  • 2 godz. 10 min

Zapraszam na pyszne śledziki, polecam je zwolennikom mieszania smaków ostrych i słodkich. Chili i cebulą świetnie balansuja smak słodkich rodzynek i kwaskowatego granatu.

  • 2 godz. 10 min

Składniki:

  • 5 matiasów
    1 duża czerwona cebula
    1 granat
    pół papryczki chili
    garść rodzynek
    sok z połowy cytryny
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka musztardy francuskiej
    pół łyżeczki grubo mielonego kolorowego pieprzu
    1/3 szklanki oleju
    szczypta cukru

    woda i pół szklanki mleka
Wystaw ocenę:

4.46 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Przystawki Przekąski

Śledzie z granatem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie zalewamy wodą i mlekiem i pozostawiamy na 2 godziny.

    Po tym czasie osuszamy i kroimy na ok 2 cm kawałeczki.Wrzucamy do miski, dodajemy pokrojojną, przetartą cukrem cebulę, ziarenka granatu, rodzynki i pokrojone drobniutko chili.

    W miseczce łączymy olej, miód, sok z cytryny i grubo zmielony pieprz.
    Tak przygotowanym sosem polewamu śledzie. Mieszamy i pozostawiamy na minimum kilkanaście minut dp polaczenia się smakow. Smacznego,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Śledzie Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować