Sledzie z czosnkiem i ziołami w oleju

4.95 (165 ocen)

Bardzo pyszne i aromatyczne śledziki w doborowym towarzystwie czosnku , bazylii i majeranku . Po prostu świetne !

Składniki:

  • 5-6 filetów śledziowych ( solonych )
    ok . 6 ząbków czosnku
    majeranek , bazylia , suszone pomidory
    olej
Wystaw ocenę:

4.95 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sledzie z czosnkiem i ziołami w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć , obsuszyć na ręczniku papierowym , pokroić na kawałki 1-2 centymetrowe . Z jednej strony obsypać majerankiem , można lekko wklepać . Ułożyć w miseczce ziołami do dołu . Czosnek przecisnąć przez praskę i rozsmarować obficie na śledziach i ponownie posypać majerankiem , bazylią i suszonymi pomidorami . Zalać olejem .
    Jeśli śledzi jest więcej , to czynności powtórzyć.

Porady

Najlepsze są następnego dnia .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować