Śledzie z cytryną w oleju lnianym

0 (0 ocen)

  • 48 godz.
  • Dla 1 osoby

takie śledzie robiła moja babcia

  • 48 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 12 płatów śledziowych a'la matjas
    1 cytryna
    1 cebula
    1/2 czerwonej papryki
    3 ogórki konserwowe
    olej lniany
    mleko do namoczenia matjasów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przekąski

Śledzie z cytryną w oleju lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Matjasy odsączyć z zalewy, przełożyć do miski i zalać mlekiem. Odstawić na minimum 3 godziny. Po tym czasie odcedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
    Cytrynę sparzyć i pokroić w plastry.
    Cebulę obrać i pokroić w krążki.
    Paprykę pokroić w kostkę.
    Ogórki konserwowe pokroić w plastry.
    W słoiku lub innym naczyniu układać warstwami :
    - matjasy
    - plastry cytryny
    - plastry cebuli
    - ogórki konserwowe
    - paprykę
    Czynność powtórzyć do wykorzystania składników.
    Wszystko zalać olejem lnianym i przykryć lub zakręcić.
    Odstawić do lodówki na minimum 24 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować