Śledzie z cebulą w oliwie z pieprzem ziołowym

4.49 (171 ocen)

Bez nich nie wyobrażam sobie Wigilijnego stołu.

Składniki:

  • 500 g. filetów śledziowych w oleju
    2 duże cebule
    1/2 szklanki oliwy z oliwek
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    sól , pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ryba

Śledzie z cebulą w oliwie z pieprzem ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie namaczamy w wodzie na 2-3 h. by puściły sól.
    Kroimy na małe kawałki ok 5 cm.
    Cebulę ciekamy w małą kosteczkę-przekładamy na śledzie.
    Oliwę łączymy z pieprzem ziołowym , sola i pieprzem- polewamy składniki,wszystko razem mieszamy.
    Odstawiamy najlepiej na noc , do przegryzienia się składników.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Oliwa z oliwek Pieprz Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować