Śledzie z cebulą w oleju

0 (0 ocen)

  • 40 min

...

  • 40 min

Składniki:


  • 500 g filetów śledziowych
    1 cebula
    1 czerwona cebula
    1 czosnkowa cebula
    5 pomidorów suszonych
    5 ogórków konserwowych
    5 pieczarek marynowanych
    3 papryki konserwowe
    2 ziarenka ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    Olej

Śledzie z cebulą w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie opłukać w wodzie. Potem dokładnie odsączyć na sicie i pociąć na 3-4 cm kawałki. Obraną cebulę posiekać w półtalarki. Pieczarki i ogórki pokroić w plasterki ,paprykę w paski. Wszystko wymieszać dodając suszone pomidory ,ziele angielskie i liść laurowy ,włożyć do słoika i zalać olejem. Przed podaniem powinny postać dzień w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy