Śledzie w zalewie octowej z keczupem

  • wyświetlono: 1835 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Tak przygotowane śledzie są bardzo smaczne. Możemy podać je jako przystawkę lub przekąskę. Zaprezentują się doskonale także na sole świątecznym.

123
  • 6 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

50 dag. płatów śledziowych
Zalewa:
1/3 szklanki octu
3/4 szklanki wody
1/3 szklanki cukru
1/2 szklanki keczupu
2 szczypty soli
1 cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie w zalewie octowej z keczupem

  • jk1. Śledzie mocze ok. 2 godz. w zimnie wodzie. Cebule obieram, kroje w plasterki. Cebulę, ocet, wodę, cukier,keczup doprowadzam do zagotowania. Studzę. Do zimniej zalewy dodaje pokrojone śledzie. Pozostawiam na noc w lodówce. Rano gotowe. Życzę smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śledziekeczupboże narodzeniezalewa

Komentarze

Podobne przepisy

Zielony śledz w zalewie octowo-pomidorowym

Dodane przez: buciol78

Zielone śledzie w zalewie octowo-pomidorowym

Przepyszne.Polecam serdecznie na...

Śledzie zielone w zalewie

Dodane przez: mart1994

ŚLEDZIE ZIELONE w zalewie

Pyszne i szybkie w przygotowaniu...

Śledzie z grzybami w pomidorach

Dodane przez: Gregorhspeed

Śledzie z grzybami w pomidorach

Śledzie w każdej wersji są dla...

Śledzie z pieczarkami i cebulą w pomidorach

Dodane przez: Lidka Bawolska

Śledzie z pieczarkami i cebulą w pomidorach

Propozycja nie tylko na stół wigilijny....

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Śledzie w oleju z cytrynowym pieprzem

Bardzo smacznie przygotowane śledzie,...

Śledzie z cytryną w oleju lnianym

Dodane przez: Kasia_S

Śledzie z cytryną w oleju lnianym

takie śledzie robiła moja babcia

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE