Śledzie w zalewie octowej z keczupem

4.99 (154 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Tak przygotowane śledzie są bardzo smaczne. Możemy podać je jako przystawkę lub przekąskę. Zaprezentują się doskonale także na sole świątecznym.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag. płatów śledziowych
    Zalewa:
    1/3 szklanki octu
    3/4 szklanki wody
    1/3 szklanki cukru
    1/2 szklanki keczupu
    2 szczypty soli
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4.99 (154 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śledzie w zalewie octowej z keczupem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Śledzie mocze ok. 2 godz. w zimnie wodzie. Cebule obieram, kroje w plasterki. Cebulę, ocet, wodę, cukier,keczup doprowadzam do zagotowania. Studzę. Do zimniej zalewy dodaje pokrojone śledzie. Pozostawiam na noc w lodówce. Rano gotowe. Życzę smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie Zalewa Ketchup

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować