Śledzie w zalewie octowej z keczupem

  • wyświetlono: 1527 |
  • dodany do książki kucharskiej: 7 |
  • polecenia: 1

Tak przygotowane śledzie są bardzo smaczne. Możemy podać je jako przystawkę lub przekąskę. Zaprezentują się doskonale także na sole świątecznym.

123
  • 6 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

50 dag. płatów śledziowych
Zalewa:
1/3 szklanki octu
3/4 szklanki wody
1/3 szklanki cukru
1/2 szklanki keczupu
2 szczypty soli
1 cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Śledzie w zalewie octowej z keczupem

  • jk1. Śledzie mocze ok. 2 godz. w zimnie wodzie. Cebule obieram, kroje w plasterki. Cebulę, ocet, wodę, cukier,keczup doprowadzam do zagotowania. Studzę. Do zimniej zalewy dodaje pokrojone śledzie. Pozostawiam na noc w lodówce. Rano gotowe. Życzę smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śledziekeczupboże narodzeniezalewa

Komentarze

Podobne przepisy

Śledzie z pieczarkami i cebulą w pomidorach

Dodane przez: Lidka Bawolska

Śledzie z pieczarkami i cebulą w pomidorach

Propozycja nie tylko na stół wigilijny....

Śledzie z cytryną w oleju lnianym

Dodane przez: Kasia_S

Śledzie z cytryną w oleju lnianym

takie śledzie robiła moja babcia

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Śledzie w oleju z cytrynowym pieprzem

Bardzo smacznie przygotowane śledzie,...

śledzie w śmietanie

Dodane przez: Mysiunia

Śledzie w śmietanie z ogórkiem, jabłkiem...

Najlepsze śledzie w śmietanie jakie...

Śledzie marynowane w oleju z kolorowym pieprzem

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Śledzie marynowane w oleju z kolorowym pieprzem

Błyskawiczna w przygotowaniu karnawałowa...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Śledzie w sosie musztardowym

Doskonale doprawione śledzie, dość...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE