Śledzie w zalewie octowej

4.5 (142 ocen)

Zgodnie z naszą domową tradycją, tata przygotowuje je na każdą Wigilię.

Składniki:

  • 1 kg śledzia (lub płatów śledziowych), 1,5 szkl wody, ½ szkl 10% octu, cebula, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Śledzie w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie 1. Śledzie podzielić na mniejsze porcje. Cebulę pokroić w talarki, następnie wraz ze śledziami ułożyć w litrowym słoju. Wodę wymieszać z octem i szczyptą pieprzu, zalać śledzie z cebulą, potem odstawić minimum na dobę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ocet Ryby Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować