Śledzie w sosie chrzanowo-śmietanowym

4.49 (168 ocen)

  • 25 min

Cudowne połączenie smaków.

  • 25 min

Składniki:

  • 8 płatów śledziowych, duza cebula, 2 korniszony, pęczek świeżego szczypiorku, pół szklanki śmietany,5 łyżek chrzanu
Wystaw ocenę:

4.49 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w sosie chrzanowo-śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i ogórki kroimy w kostkę
    Śmietnę mieszmy z chrzanemi dodajemy cześniej pokrojoną cebulęi ogórki.
    Płaty śledziowe kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do sosu chrzanowo-śmietanowego.
    Doprawiamy solą I pieprzem.
    Całość dekorujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować