Śledzie w sosie tatarskim

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Na święta lub przyjęcie :)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g filetów ala matias

    1 szalotka

    3 ogórki konserwowe

    1/2 słoiczka grzybów marynowanych

    3 łyżki majonezu

    sól, pieprz

Śledzie w sosie tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe zalać wodą i ostawić na noc do lodówki, można dolać trochę octu. Śledzie opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w paski. Ogórki pokroić w kostkę, grzybki pokroić na małe kawałki, szalotkę drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy