Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym

0 (0 ocen)

  • 10 godz. 30 min

Dla miłośników śledzia. Subtelny w smaku.

  • 10 godz. 30 min

Składniki:


  • 500 g filetów śledziowych
    1 l mleka
    2 pęczki koperku
    500 ml śmietany
    cebula
    cukier
    pieprz

Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym 1. Śledzie na całą noc zalewamy mlekiem. Kroimy w mniejsze kawałki.
    Śmietanę mieszamy z posiekaną cebulą i koperkiem ,doprawiamy do smaku cukrem oraz pieprzem ,dodajemy śledzie ,mieszamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy