Śledzie w sosie pomidorowym

4.5 (187 ocen)

Robię je od lat i co roku goszczą na wigilijnym stole

Składniki:

  • - 0,5 kg śledzi matiasów
    Zalewa
    - 50 ml octu
    - 5 łyżek cukru
    - 150 ml przecieru pomidorowego
    - 5 kulek ziele angielskie
    - 1 cebula
    - 1/2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Śledzie namoczyć pól godziny w wodzie
  • 2. Zalewa

    -Do garnka dać wodę, olej,ocet,cukier i przecier pomidorowy Zagotować zalewę dodać ziele angielskie i drobno pokrojoną cebulę, Gotować wszystko około 2 minut i wystudzić .
  • 3. - Śledzie pokroić na mniejsze kawałki zalać wystudzoną zalewą. Śledzie można jeść po 5-6 godz.

Porady

Im dłużej śledzie stoją w zalewie smak jest lepszy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować