Śledzie w sosie paprykowo pomidorowym

4.5 (199 ocen)

Śledzie najlepiej smakują następnego dnia.

Składniki:

  • * 1 kg świeżych sprawionych śledzi
    * przyprawa do ryb
    * sól, pieprz
    * mąka do obtoczenia
    * olej do smażenia

    sos
    * 2 szklanki wody
    * 1/2 szklanki oleju
    * 2 pomidory
    * 2 łyżki ketchupu
    * 4 łyżki cukru
    * 4 łyżki octu
    * 2 łyżki słodkiej papryki
    * sól, pieprz
    * koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w sosie paprykowo pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie w sosie paprykowo pomidorowym 1. Sprawione śledzie oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do ryb, odstawić. Obtoczyć w mące i usmażyć na złoto. Przygotować sos; Do garnka wlać płynne składniki sosu, gdy się zagotuje dodać pokrojone pomidory i zagotować. Dodać cukier, paprykę i wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem zagotować, zalać gorącą zalewą śledzie. Posypać po wierzchu koperkiem, odstawić na noc do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować