Śledzie w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 6 godz. 40 min

Napiszę wprost...Pycha!

  • 6 godz. 40 min

Składniki:

  • 500 g filetów śledziowych
    2 cebule
    150 ml śmietany 18 %
    2 łyżki majonezu
    4 łyżki musztardy rosyjskiej
    1 łyżeczka curry
    1 jabłko
    sól

Śledzie w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe moczymy w zimnej wodzie (ok. 3 godz) kilka razy zmieniając wodę. Obraną cebulę kroimy na cienkie krążki, oprószamy solą i odstawiamy na 2 godz aby wywietrzała i zmiękła. Rybę osuszamy, kroimy na mniejsze kawałki. Śmietanę, majonez, musztardę, starte jabłko i curry mieszamy. W słoiku układamy warstwami cebule i śledzie, zalewamy powstałym sosem i wstawiamy na kilka godzin ( im dłużej, tym lepiej ) do lodówki.

Komentarze

Podobne przepisy