Śledzie w sosie musztardowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

To jedne z moich ulubionych. Moim zdaniem, bardzo zbliżone smakiem do wersji "kupnej".

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety śledzia marynowanego
    1-2 łyżeczki ostrej musztardy
    1-2 łyżeczki musztardy francuskiej
    3 czubate łyżki śmietany (można pół na pół z jogurtem greckim)
    3 czubate łyżki dobrego majonezu
    1 łyżka płynnego miodu
    1-2 łyżki rodzynek
    1/2 łyżeczki curry
    sól, pieprz do smaku

Śledzie w sosie musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na kawałki, układamy w słoiku. Resztę składników mieszamy i zalewamy śledzie. Wstawiamy do lodówki, żeby smaki przeszły sobą wzajemnie. Z czasem smak potrawy stanie się intensywniejszy, jeśli więc ma postać dłużej w lodówce, proponuję wziąć pod uwagę mniejsze ilości musztardy (zamiast dwóch łyżeczek- jedną).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy