Śledzie w sosie jogurtowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczne filety z matjasa z suszoną żurawiną, czerwoną cebulką i korniszonami. Takie połączenie smakuje świetnie. Śledzie w sosie jogurtowym mogą być pyszną przystawką lub kolacją.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 płaty śledziowe
    200 ml jogurtu naturalnego
    10 mini korniszonów
    garść czerwonej żurawiny
    1 czerwona cebula

Śledzie w sosie jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie przekładamy do miseczki i zalewamy wodą, odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie osuszamy płaty ryby i kroimy w paski. Korniszony kroimy w plasterki a czerwoną cebulę po obraniu kroimy w piórka. Przekładamy do miseczki kawałki śledzia, korniszony, czerwoną cebulę i suszoną żurawinę. Polewamy jogurtem naturalnym i mieszamy. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aby smaki dobrze się "przegryzły".
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy