Zapraszam na smaczne filety z matjasa z suszoną żurawiną, czerwoną cebulką i korniszonami. Takie połączenie smakuje świetnie. Śledzie w sosie jogurtowym mogą być pyszną przystawką lub kolacją.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 płaty śledziowe
200 ml jogurtu naturalnego
10 mini korniszonów
garść czerwonej żurawiny
1 czerwona cebula
Śledzie w sosie jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Śledzie przekładamy do miseczki i zalewamy wodą, odstawiamy na 2 godziny. Po tym czasie osuszamy płaty ryby i kroimy w paski. Korniszony kroimy w plasterki a czerwoną cebulę po obraniu kroimy w piórka. Przekładamy do miseczki kawałki śledzia, korniszony, czerwoną cebulę i suszoną żurawinę. Polewamy jogurtem naturalnym i mieszamy. Wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc aby smaki dobrze się "przegryzły".
Smacznego
Komentarze