Śledzie w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nauczyłam sie ich robić na kursach gastronomicznym

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg śledzi solonych
    3 kg cebuli
    2 puszki groszkiu konserwowego
    2 puszki fasoli czerwonej
    ocet
    3 śmietany w kubeczku 18 %
    1 kg jabłek
    1 pęczek pietruszki

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Śledzie w śmietanie 1. Śledzie pukamy aż będą mało słone. Cebulę kroimy w kostkę i sparzamy w gorącej wodzie studzimy. Jabłka kroimy w malutką kostkę.Groszek i fasolę czerwoną odcedzamy na sitku. Śledzie kroimy w paski i łączymy z wszystkimi składnikami pamiętając, że śledzie dodajemy na końcu dolewamy octem do smaku. Mieszamy i zostawimy na 24 h.

Porady

Im dłużej pozostawi się śledzie w śmietanie tym lepiej będą smakować

Komentarze

Podobne przepisy