Śledzie w śmietanie

4.5 (199 ocen)

  • 10 min

w sam raz na wielkanocny stół

  • 10 min

Składniki:

  • 250g płatów śledziowych
    szczypta soli
    2 cebule
    3/4 małego pojemnika śmietany 12%
    pieprz naturalny, pieprz ziołowy
    koperek
    pół jabłka
    plasterek cytryny
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płaty namoczyć przez ok.15 min w wodzie przegotowanej.
    Pokroić śledzie na mniejsze kawałki i wrzucić do miseczki.
  • 2. Cebulę drobno pokroić w kosteczkę i posolić szczyptą soli.
    Wymieszać cebulkę ze śledziami.
    Wlać śmietanę i wymieszać.
    Doprawić przyprawami.
    Wymieszać z koperkiem.
  • 3. Jabłko skroić na małe kawałki i dodać do śledzi.
    Skropić śledzie odrobiną cytryny i ozdobić plasterkiem cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować