Śledzie w śmietanie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Bardzo smaczne

  • Łatwy

Składniki:


  • - śledzie w occie: 1 opakowanie
    - marchewka: 3 sztuki
    - cebula: 3 sztuki
    - ogórki korniszone: 5 sztuk
    - kwaśnej śmietany: 1 szklanka
    - słodkiej śmietanki: 1 szklanka
    - majonez: 4 łyżki

Śledzie w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie odmoczyć w mleku przez 10 minut , aby nie były zbyt słone.
    Pokroić je w większa kostkę .
    Marchewkę ugotować by była miękka, pokroić w kostkę, cebule sparzyć pokroić w pół plastry, ogórki pokroić w kostkę.
    Śmietanę , śmietankę oraz majonez wymieszać razem, doprawić.
    Śledzie, marchewkę,cebule oraz ogórki połączyć razem zalać sosem, odstawić do lodówki na 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy