Śledzie w pomidorach z cebulą

4.5 (186 ocen)

idealne nie tylko na wigilię

Składniki:

  • Składniki:
    5 płatów śledziowych matiasów
    4 cebule
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    olej do smażenia
    3 ziela angielskie
    2 listki laurowe
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w pomidorach z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wymoczyć w wodzie, aby nie były słone. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i zeszklić na oleju. Dodać 3 łyżki wody, koncentrat pomidorowy, ziele angielskie, liść laurowy i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Ostudzić.
    Śledzie pokroić na małe kawałki.
    W misce układać kolejno: cebulę, śledzie, cebulę, śledzie itp. zakrywając wszystko cebulą.
    Pozostawić przynajmniej na 12 h do przegryzienia się.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śledzie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować